Rust

RUST – zo passend bij deze tijd van het jaar, de prachtige herfst. Naar binnen keren, vertragen, tot rust komen.

De behoefte aan rust voelen is één, er aan toegeven is twee. Want onze natuur is vaak om door te gaan. Ik persoonlijk vind het soms een uitdaging toe te geven aan de behoefte naar rust. Het voelt als een soort innerlijke tweestrijd, doorgaan of uitrusten. Toch kies ik er meer en meer voor om naar mijn gevoel te luisteren. Toe te geven als ik voel dat ik naar rust verlang. Zo ook deze week. Na veel afspraken, veel ideeën uitgewerkt te hebben en fysieke klussen in huis te hebben gedaan, voel ik het. Het is tijd voor rust. Die rust kan in iets heel kleins zitten. Een boek lezen, een wandeling maken, gewoon even bankhangen met de televisie aan, een kopje thee drinken op mijn favoriete plekje in huis. Gewoon even niets, om me zo weer op te laden.

Waarom is het soms zo lastig om rust te nemen? Is het gewoon ‘not done’? Want…je moet er gewoon zijn, gewoon doorgaan? Is het onze eigen kritische stem die zegt dat er geen tijd is voor rust. Want er is nog genoeg te doen. Wordt rust geassocieerd met luiheid? Zo maar wat gedachtes die ik zelf herken wanneer ik eigenlijk toe wil geven aan het verlangen naar rust. En jij? Hoe is dat voor jou?

Bijzonder hoe we onszelf vaak ‘voor de gek houden’ met al deze gedachtes en daardoor niet de rust opzoeken. Terwijl we waarschijnlijk weten en voelen dat we op halve kracht lang niet leveren wat we op volle kracht wel kunnen. Terwijl we weten wat de consequentie kan zijn van doorgaan. Ziek worden, prikkelbaar zijn, ons lontje wordt korter. Tenminste … bij mij wel 😉 Dus…een beetje rust op zijn tijd…helemaal zo gek nog niet. Zeker in deze mooie tijd waarin we meer binnen gaan leven. Neem die heerlijke kop warme thee, dat kleedje over je heen en nestel je eens een momentje op de bank (of deze week kan het ook heerlijk buiten in het zonnetje, geweldig toch). Gewoon omdat het kan 😉

#rust #ontspannen #voel #luisterennaarjelijf #behoeftes #thuis #nietsmoetallesmag #leefcoach #elsevanbeek

www.elsevanbeek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *