Tips voor het maken van een moodboard met ‘Jouw Woonverhaal’

Een moodboard is een ideale tool om inspiratie te bieden wanneer je met je woonverhaal aan de slag wilt. Er zijn zo veel mooie woonstijlen, maar wat past bij jou? Wat is jouw woonstijl? Is het de landelijke stijl, de industriële stijl of heb je een geheel eigen unieke mix? Het maken van een moodboard helpt je om dat duidelijk te krijgen!

Zelf ben ik fan van het werken met een combinatie van woord en beeld. Want je woorden, jouw verhaal zeggen veel over je wensen. Je woorden vertalen je gevoel. Wanneer je dit aanvult met beeld wat je inspireert, beelden die jij terug wilt zien in je woonverhaal, dan is je verhaal compleet en kun je aan de slag!

Maar hoe pak je dat aan, een moodboard maken? Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Ik werk als volgt:

Benodigdheden;
Zelf ben ik fan van het “ouderwetse” knippen en plakken en een ‘echt’ moodboard te maken. Het heeft het grote voordeel dat je het daarmee tastbaarder maakt en je kunt het moodboard in huis een plekje geven om zo geïnspireerd te blijven. Gebruik bijvoorbeeld een foam board of houten plank als basis. Verder heb je een schaar, lijm, een stapel woonbladen en eventueel pen en papier nodig. Mocht je liever online je moodboard maken dan biedt Pinterest mooie mogelijkheden.

1. Eerst ga je in woorden omschrijven wat je wil ervaren in huis. Deze woorden zoek je op in de bladen en voeg je later toe aan je moodboard maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor jezelf opschrijven. Het doel is dat je je bewust wordt van wat je wil ervaren in huis. Mijn woorden zijn bijvoorbeeld comfortabel, gezellig en licht.

2. Daarna ga je op gevoel, zonder al te veel nadenken, plaatjes uitzoeken uit de woonbladen. Plaatjes die iets met je doen. Onderzoek het nog niet te veel, maar knip of scheur uit wat je aanspreekt.

3. Wanneer je een mooie hoeveelheid plaatjes hebt uitgezocht ga je kiezen wat er daadwerkelijk op je moodboard komt. Dat doe je door in te zoomen op de afbeeldingen. Is er een duidelijke lijn te zien, denk aan een bepaalde stijl, bepaalde materiaal of kleurkeuze? Je gaat voor jezelf onderzoeken waarom een plaatje je aanspreekt. Inzoomen op de details noem ik het ook wel. Hierdoor word je je bewuster van welke details voor jou belangrijk zijn in je interieur en kun je uiteindelijk ook gerichter keuzes maken voor je interieur.

Het kan zijn dat plaatjes die je hebt gekozen uiteindelijk niet op je moodboard komen. Omdat je ze wel leuk vindt, maar ze niet passen bij jouw woonverhaal. Want dat is vaak de uitdaging. Te ontdekken wat bij jou en je huis past. Zeker wanneer je wilt voortborduren op de spullen die er al zijn is het belangrijk te ontdekken hoe je dit kunt combineren. Op deze manier aan de slag gaan met je moodboard kunnen je daar goed bij helpen.

Zin gekregen om aan de slag te gaan? Ik wens je heel veel plezier! Voel je de behoefte om samen met mij naar jouw woonverhaal te kijken? Je bent van harte welkom voor een 1-op-1 workshop moodboard ‘Jouw woonverhaal’ of neem een vriendin mee en maak er een gezellige workshop voor jullie samen van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *