Rust komt na beweging… toch?!

In welke volgorde denk jij? Eerst hard werken en dan uitrusten of uitgerust aan je dag beginnen? Hoe beweeg jij je door de dag? Vol enthousiasme en vol energie en ben je ’s avonds helemaal uitgeput? Of wissel je je bewegingen op de dag af met rust? Persoonlijk hou ik van de afwisseling op een dag. Momentjes om even tot mezelf te komen. Maar een dag door knallen en moe en voldaan ’s avonds op de bank ploffen vind ik op z’n tijd ook heerlijk. Wel heb ik de afgelopen jaren geleerd dat juist na zo’n dag mijn rust pakken belangrijk voor me is. Anders kom ik de dagen daarna moeilijk in beweging 😉 Het heeft wat jaren geduurd voordat ik dat door had en nog steeds stap ik weleens in de oude valkuil. 

Ik heb jaren gekend dat ik maar door ging. Ik liep niet van A naar B maar het was eerder rennen wat ik deed. In de fase dat ik moeder werd, liep ik hier keihard tegenaan. Want mijn kind ‘remde’ me af. Ik kon niet doorknallen want hij bepaalde mijn tempo. Ik vond het lastig om te ervaren maar het is een waardevolle eyeopener voor me geweest.

In die periode van moeder worden werd ik me heel bewust van het belang om op tijd rust te nemen. Om me op te laden, te ontspannen. Het heeft even geduurd voordat ik de tools ontdekte om ook daadwerkelijk die rust te nemen en te ervaren. Want daar zit ook nog een verschil in. Je kan wel tegen jezelf zeggen ga maar lekker rustig op bank zitten maar als je hoofd vervolgens tegen je zegt “dat kan niet want ik moet dit en dat en zus en zo nog doen” dan heeft het niet het gewenste effect. 

Dat was precies wat ik ervaarde in de periode dat ik rust voor mezelf wilde creëren. Ik kon er niet aan toe geven. Het werden trucjes die niet werkte. Toch voelde ik dat ik de zoektocht voort wilde zetten want een burnout gluurde om het hoekje.

Mijn zoektocht is eigenlijk een soort puzzel geworden. Ontdekken wat voor mij werkt. Ik ben begonnen met mijn huis aan te pakken. Daar ervaarde ik veel onrust. Ik ben gaan ontspullen en voor alles een plek gaan creëren. In mijn doen en laten ben ik dingen stapje voor stapje gaan veranderen. Zo neem ik vaker de tijd om te wandelen of juist op de bank te hangen. Vind ik het heel fijn om tijd te nemen voor de lunch. Maar de grootste winst zit hem voor mij in het tempo van de dag. Niet meer overal naar toe rennen en vliegen, maar in een ‘gewoon’ tempo bewegen.

Wat me ook rust brengt is schrijven. Het brengt me overzicht in mijn gedachtes en ik word me bewuster van de stemmetjes die nog weleens kritisch tegen me praten (Zit je nu alweer op de bank?!). Ik kan dan wat vaker terugzeggen…ja lekker he…gewoon omdat het kan. Ook beoefen ik yoga en mediteren. Als je me dit 5 jaar geleden had gezegd had ik waarschijnlijk om je gelachen. Ik en mediteren….daar heb ik toch helemaal de rust niet voor!

Maar toch, het werkt voor me. Ik heb de tools gevonden die bij mij passen. Het was en is soms nog even puzzelen maar als die puzzelstukjes in elkaar vallen is het een fijn gevoel: Rust om daarna heerlijk in beweging te komen.

Tips voor het maken van een moodboard met ‘Jouw Woonverhaal’

Een moodboard is een ideale tool om inspiratie te bieden wanneer je met je woonverhaal aan de slag wilt. Er zijn zo veel mooie woonstijlen, maar wat past bij jou? Wat is jouw woonstijl? Is het de landelijke stijl, de industriële stijl of heb je een geheel eigen unieke mix? Het maken van een moodboard helpt je om dat duidelijk te krijgen!

Zelf ben ik fan van het werken met een combinatie van woord en beeld. Want je woorden, jouw verhaal zeggen veel over je wensen. Je woorden vertalen je gevoel. Wanneer je dit aanvult met beeld wat je inspireert, beelden die jij terug wilt zien in je woonverhaal, dan is je verhaal compleet en kun je aan de slag!

Maar hoe pak je dat aan, een moodboard maken? Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Ik werk als volgt:

Benodigdheden;
Zelf ben ik fan van het “ouderwetse” knippen en plakken en een ‘echt’ moodboard te maken. Het heeft het grote voordeel dat je het daarmee tastbaarder maakt en je kunt het moodboard in huis een plekje geven om zo geïnspireerd te blijven. Gebruik bijvoorbeeld een foam board of houten plank als basis. Verder heb je een schaar, lijm, een stapel woonbladen en eventueel pen en papier nodig. Mocht je liever online je moodboard maken dan biedt Pinterest mooie mogelijkheden.

1. Eerst ga je in woorden omschrijven wat je wil ervaren in huis. Deze woorden zoek je op in de bladen en voeg je later toe aan je moodboard maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor jezelf opschrijven. Het doel is dat je je bewust wordt van wat je wil ervaren in huis. Mijn woorden zijn bijvoorbeeld comfortabel, gezellig en licht.

2. Daarna ga je op gevoel, zonder al te veel nadenken, plaatjes uitzoeken uit de woonbladen. Plaatjes die iets met je doen. Onderzoek het nog niet te veel, maar knip of scheur uit wat je aanspreekt.

3. Wanneer je een mooie hoeveelheid plaatjes hebt uitgezocht ga je kiezen wat er daadwerkelijk op je moodboard komt. Dat doe je door in te zoomen op de afbeeldingen. Is er een duidelijke lijn te zien, denk aan een bepaalde stijl, bepaalde materiaal of kleurkeuze? Je gaat voor jezelf onderzoeken waarom een plaatje je aanspreekt. Inzoomen op de details noem ik het ook wel. Hierdoor word je je bewuster van welke details voor jou belangrijk zijn in je interieur en kun je uiteindelijk ook gerichter keuzes maken voor je interieur.

Het kan zijn dat plaatjes die je hebt gekozen uiteindelijk niet op je moodboard komen. Omdat je ze wel leuk vindt, maar ze niet passen bij jouw woonverhaal. Want dat is vaak de uitdaging. Te ontdekken wat bij jou en je huis past. Zeker wanneer je wilt voortborduren op de spullen die er al zijn is het belangrijk te ontdekken hoe je dit kunt combineren. Op deze manier aan de slag gaan met je moodboard kunnen je daar goed bij helpen.

Zin gekregen om aan de slag te gaan? Ik wens je heel veel plezier! Voel je de behoefte om samen met mij naar jouw woonverhaal te kijken? Je bent van harte welkom voor een 1-op-1 workshop moodboard ‘Jouw woonverhaal’ of neem een vriendin mee en maak er een gezellige workshop voor jullie samen van.

Rust

RUST – zo passend bij deze tijd van het jaar, de prachtige herfst. Naar binnen keren, vertragen, tot rust komen.

De behoefte aan rust voelen is één, er aan toegeven is twee. Want onze natuur is vaak om door te gaan. Ik persoonlijk vind het soms een uitdaging toe te geven aan de behoefte naar rust. Het voelt als een soort innerlijke tweestrijd, doorgaan of uitrusten. Toch kies ik er meer en meer voor om naar mijn gevoel te luisteren. Toe te geven als ik voel dat ik naar rust verlang. Zo ook deze week. Na veel afspraken, veel ideeën uitgewerkt te hebben en fysieke klussen in huis te hebben gedaan, voel ik het. Het is tijd voor rust. Die rust kan in iets heel kleins zitten. Een boek lezen, een wandeling maken, gewoon even bankhangen met de televisie aan, een kopje thee drinken op mijn favoriete plekje in huis. Gewoon even niets, om me zo weer op te laden.

Waarom is het soms zo lastig om rust te nemen? Is het gewoon ‘not done’? Want…je moet er gewoon zijn, gewoon doorgaan? Is het onze eigen kritische stem die zegt dat er geen tijd is voor rust. Want er is nog genoeg te doen. Wordt rust geassocieerd met luiheid? Zo maar wat gedachtes die ik zelf herken wanneer ik eigenlijk toe wil geven aan het verlangen naar rust. En jij? Hoe is dat voor jou?

Bijzonder hoe we onszelf vaak ‘voor de gek houden’ met al deze gedachtes en daardoor niet de rust opzoeken. Terwijl we waarschijnlijk weten en voelen dat we op halve kracht lang niet leveren wat we op volle kracht wel kunnen. Terwijl we weten wat de consequentie kan zijn van doorgaan. Ziek worden, prikkelbaar zijn, ons lontje wordt korter. Tenminste … bij mij wel 😉 Dus…een beetje rust op zijn tijd…helemaal zo gek nog niet. Zeker in deze mooie tijd waarin we meer binnen gaan leven. Neem die heerlijke kop warme thee, dat kleedje over je heen en nestel je eens een momentje op de bank (of deze week kan het ook heerlijk buiten in het zonnetje, geweldig toch). Gewoon omdat het kan 😉

#rust #ontspannen #voel #luisterennaarjelijf #behoeftes #thuis #nietsmoetallesmag #leefcoach #elsevanbeek

www.elsevanbeek.nl

WOON- EN LEEFCOACHING ~ GRATIS PILOT TRAJECT BESCHIKBAAR

Omdat ik geloof in de kracht van zowel aandacht schenken aan jezelf als aan je huis. Omdat ik geloof dat wanneer je deze beide aandacht geeft, je de rust in huis en hoofd gaat ervaren waar je naar verlangt. Daarom start ik in september met een pilot traject. Een traject waarin ik Woon- en Leefcoaching ga combineren.

Om het traject goed uit te kunnen werken wil ik een pilot doen. Daarom stel ik één GRATIS PILOT TRAJECT beschikbaar ter waarde van € 500,-. Een 1-op-1 traject, gericht op WOON- EN LEEFCOACHING.

Het zijn sessies die afwisselend plaatsvinden bij mij in de coachpraktijk in Harderwijk en sessies bij jou thuis. Een combinatie van praten maar ook doen! Zowel een 1-op-1 workshop Visionboard als een organizing/restyling sessie bij jou thuis zijn onderdeel van dit traject.

Ik bied mijn woon- en leefcoaching aan met het doel je weer overzicht en rust te laten ervaren in je leven. Persoonlijke aandacht, gecombineerd met aandacht voor je huis. Gesprekken die je de ruimte bieden om je verhaal te doen, die je nieuwe inzichten mogen brengen en daarnaast een dosis praktische en creatieve inspiratie om mee aan de slag te gaan in je huis en in je leven.

Dit traject is voor de zelfbewuste vrouw die heel duidelijk voelt dat het TIJD IS VOOR VERANDERING. De vrouw die af wil van de onrust in haar lijf en in haar huis. Die dat heerlijke gevoel van thuiskomen wil ervaren. Een vrouw die bereid is ‘het werk te doen’. Van bewustwording, naar keuzes maken, naar persoonlijke groei.

De plek is beschikbaar in de periode september t/m november 2018. Het gaat om 6 sessies in genoemde periode.

Voel je dat dit aanbod je aanspreekt? Dat je je herkent in de persoon die ik zoek? Laat het me weten en stuur me een pb of mail naar else@elsevanbeek.nl. Meer weten over mijn vorm van woon- en leefcoaching? Neem een kijkje op www.elsevanbeek.nl

Volg je GEVOEL, als je weet dat dit voor jou is, schroom dan niet. Maak gebruik van het aanbod. Ik hoop jou er mee te inspireren en je helpt mij er mee om mijn traject verder uit te werken. Let’s work together.

Lieve groet, Else

Hoe woon jij?

Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉 Aan het nagenieten van de foto’s van onze vakantie in kleurrijk Frankrijk! Prachtig vind ik de Franse huizen met hun brocante luiken, smeedijzeren sierhekwerken en gekleurde gevels. In het pittoreske dorpje Ceyreste waar we verbleven was het dan ook volop genieten tijdens een wandeling. Een ware ontdekkingstocht door allerlei steegjes, heuveltje op en heuveltje af. 

Het intrigeert me hoe de mensen daar wonen. Op het oog zo anders dan ik gewend ben. Veel huisjes zien eruit alsof ze de afwerking en onderhoud van hun woning minder belangrijk vinden. Klopt dit of ervaren ze het gewoon anders? Wat is belangrijk voor hun op woongebied? Hoeveel aandacht schenken ze aan hun huis? Zomaar wat vragen die op die momenten door mijn hoofd gaan. Vragen die niet nieuw voor me zijn, want de interesse is er eigenlijk altijd. Zowel in het buitenland als in eigen land. Ik ben dan ook niet voor niets life- en wooncoach zullen we maar zeggen 😉

Het zijn dan ook vragen die aan bod komen tijdens mijn wooncoach sessies. Sessies waarbij zowel de praktische als de creatieve kant van wonen aandacht krijgen. Want wonen is wat mij betreft de balans vinden in huis tussen die beide kanten, waardoor je huis er gaat zijn voor jou. Weg met de irritaties en de onrust. Welkom overzicht, balans en plezier! 

Het organizen, het ontspullen, je woning praktisch indelen, restyling, woonstijlen ontdekken. Wat mij betreft de ideale mix om dat heerlijke thuis te creëren. Laten dat dan ook precies de onderwerpen zijn die in november 2018 aan bod komen tijdens de inspiratieavond die ik organiseer. Een avond speciaal voor vrouwen die meer aandacht willen schenken aan wonen, hun huis, hun thuis. Vrouwen die opzoek zijn naar rust, overzicht en inspiratie en daar zowel praktische als creatieve inspiratie voor willen opdoen.

Voor nu ben ik me aan het oriënteren waar de avond gaat plaatsvinden. In ieder geval in (de buurt van) Harderwijk. Voor de inhoud van de avond heb ik al leuke ideeën. Nu stapje voor stapje verder gaan met het vormgeven van deze ideeën.

Interesse of weet je al zeker dat je er bij wil zijn deze avond? Stuur een email aan else@elsevanbeek.nl en ik voeg je toe aan de mailinglijst. Ik hou je dan persoonlijk op de hoogte. Heb je vragen? Stel deze ook gerust.

Weet dat je van harte welkom bent als je met je huis aan de slag wilt en daar inspiratie voor kunt gebruiken. Het belooft een gezellige, laagdrempelige avond te worden waarbij ik je wil inspireren op het gebied van wonen en een leuke mini-workshop sluit ik ook niet uit 😉

Mindset ~ Waar je gedachten je brengen

RICHTINGSGEVOEL ~ Heel vaak heb ik tegen mezelf maar ook tegen andere gezegd dat ik geen richtingsgevoel heb. Zelfs met navigatie lukt het me nog om verkeerd te rijden. Heel vaak voel ik me dan ook onzeker als ik op pad ga.

Waar deze onzekerheid vandaan komt? Geen idee. Ik kan heel goed relativeren en ik weet dat er geen grote consequenties aan hangen als ik een keer de verkeerde afslag op de snelweg neem. Maar toch is daar keer op keer dat gevoel, die onrust wanneer ik op pad ga.

Het is iets wat me al langer bezig houdt, mijn weg vinden. In letterlijke en figuurlijke zin. Mijn weg vinden in het leven. maar dus ook heel letterlijk de weg vinden wanneer ik op pad ga.

Afgelopen maanden merkte ik meer en meer de behoefte om de letterlijke zin van mijn weg vinden anders te gaan zien. Ik wil gewoon moeiteloos op pad gaan. Vol vertrouwen en heel ontspannen.

Ik weet dat het me helemaal niet helpt om mezelf als persoon te zien die geen richtingsgevoel heeft. Want is dat eigenlijk wel zo? Of denk ik dat alleen maar? En al zou dat zo zijn, dan kan ik het misschien wel anders benaderen? Meer vertrouwen hebben, waardoor ik misschien wel moeiteloos mijn weg kan vinden maar belangrijker nog, vrij kan zijn van mijn onzekerheid. Ik besloot mijn MINDSET te veranderen. Positief over mezelf te praten en te denken. Vertrouwen te hebben dat ook ik in de letterlijke zin mijn weg vind.

Zo ben ik dan ook op vakantie gegaan deze afgelopen maand. Met mijn ‘nieuwe’ mindset 😉 Wat een verschil maakt dat zeg. Qua gevoel ten eerste. Want met dat ik onzekerheid voelde opkomen als we op pad waren, kon ik gelijk mijn nieuwe gedachte er tegenover zetten: We vinden moeiteloos onze weg. Of ik het me dan verbeeld of niet, het voelde afgelopen weken zo anders. Ten tweede, ook hebben we moeiteloos alles kunnen vinden wat we wilde doen. Alle locaties in Frankrijk, zonder gedoe en met op iedere locatie een geweldige parkeerplaats. Want ook dat was afgelopen jaren op vakantie nog weleens een dingetje wat tot frustratie kon leiden. In het hoogseizoen, je parkeerplek vinden. Maar op de meest bijzondere plekjes was er ruimte voor ons of kwam er spontaan een plekje vrij. Ik hou ervan die verandering qua mindset ;-).

Het was zelfs zo leuk, dat ik op een dag een ‘cadeautje’ kreeg als bevestiging dat ‘ik op de goede weg ben’. We wilde graag naar de kreek d’En Vau in Frankrijk. Op het startpunt van de wandelroute aangekomen stapte ik uit om een Fransman te vragen of dit inderdaad de geschikte parkeerplaats was om de kreek te bezichtigen. En ja, we zaten goed! Net voordat ik weer de auto in wilde stappen om de auto definitief te parkeren, zag ik iets glinsteren in de zon. Precies waar ik in moest stappen, recht voor mijn neus. Het was de broche op de foto. Een broche waarvan ik in eerste instantie dacht, okay, iemand verloren, niet bijzonder mooi of iets dergelijks, misschien moet ik hem gewoon laten liggen. Maar toen ik beter keek, zag ik dat het een soort van kompas moet voorstellen. Alle richtingen staan erop. Mijn hart maakte een sprongetje. Dit vind ik wel heel leuk. Zoals je in mijn vorige post hebt kunnen lezen houd ik erg van de symboliek van dingen!

Als je thema dit moment vooral is ‘je weg vinden’ en je vindt zoiets dan kan ik daar heel blij van worden. Dus ja, ik heb hem gehouden. Het is mijn visuele reminder dat ik altijd mijn weg ga vinden. Dat ik vertrouwen mag hebben.

Bewust heb ik gekozen voor een andere mindset. Dat is stap één. Het bijbehorende ontspannen gevoel zal vast en zeker stapje voor stapje verder gaan groeien. En de kreek…die hebben we gevonden! Zonder te verdwalen. Het was wel een hele uitdaging qua inspanning, want het was niet de zogezegde 1 uur lopen  zoals op internet stond aangegeven en wat de fransman vertelde, maar 2 uur. En dan heen en terug, in de warme zon, met steile afdalingen en klimmen, over rotsen en grindpaden. Daar zat een hele andere uitdaging voor ons gezin in. Naast vertrouwen dat je je weg kan vinden ook vertrouwen op je lichaam om het vol te houden. Want pittig was het zeker. Maar toch met mijn nieuw gevonden broche in mijn rugtas en mijn nieuw gekozen mindset had ik vertrouwen. Ik ben op de juiste weg en ook heb ik het geduld en het uithoudingsvermogen om mijn einddoelen te halen. 

Wat een dagje wandelen in Frankrijk al niet kan brengen 😉

Hoe voel jij je als je thuiskomt?

De zomervakantie is in aantocht. De periode waarin veel mensen op vakantie gaan. Heerlijk genieten van een andere omgeving. Maar laten we gelijk even doorschakelen….hoe voel jij je als je thuiskomt? Het moment ná de vakantie. Een moment waar ik ook van kan genieten. Want er even tussenuit zijn vind ik heerlijk maar ik geniet ook van het THUISKOMEN! Ik realiseer me dan altijd hoe fijn ik het heb thuis. Hoe blij ik ben met ons huis, onze buren, de wijk waar we wonen. Het comfort wat ik mag ervaren in huis. Het is echt ons plekje.

Het is niet altijd zo geweest
Het gevoel van heerlijk thuiskomen heb ik niet altijd zo ervaren. Er was een periode dat we het gewoon niet op orde hadden thuis. Er was nog niet VOOR ALLES EEN PLEK. Het was niet zozeer een grote chaos, maar er zat geen systeem in ons huis, in hoe we met onze spullen omgingen. Maar ook de aankleding, de indeling paste nog niet bij ons.

Het is echt een proces geweest om die balans te realiseren. Een proces wat bij mij met name getriggerd werd in een periode waarin ik het zelf moeilijk had. In die tijd werkte ik nog voor een werkgever en eigenlijk merkte ik meer en meer dat ik op mijn tenen aan het lopen was. Ik was net moeder geworden en na de geboorte van onze zoon heb ik een miskraam gehad. Dat was een soort kantelpunt voor mij. Ik ging twijfelen, wat wil ik eigenlijk?! Nog een kindje of toch niet? En qua werk, wat past bij me? En waarom voel ik me eigenlijk zo onrustig?

Rust in huis & hoofd
Al deze twijfels en onrust in mijn lijf en hoofd reflecteerde op een bepaalde manier in ons huis. Ik wist dat ik niet één, twee, drie antwoord op mijn vragen zou krijgen. Uiteraard ben ik wel aandacht gaan schenken hieraan en ben aan de slag gegaan met het innerlijk werk. Maar ik wist ook dat het tijd was om niet alleen met mezelf maar ook met ons huis aan de slag te gaan. IK WILDE RUST IN MIJN LIJF, HOOFD EN HUIS. 

Ik ben de pijnpunten bij mezelf maar ook in huis gaan opzoeken. Net zoals je naar binnen keert in jezelf om te ontdekken waar je tegen aan loopt, kun je dat ook doen voor je huis. Inzoomen op datgene wat niet prettig voelt. Ik ben gaan kijken wat ik daaraan kon doen. Aan de ene kant betekende dat met de inrichting aan de slag. Maar wat voor mij veel belangrijker was dat de praktische kant van wonen aandacht kreeg. Ik ben gaan ontspullen, gaan opruimen, gaan organizen. 

Ruimte creëren voor jezelf
Stapje voor stapje ben ik gaan kijken welke functies we belangrijk vinden in ons huis. Waar hebben we plek voor nodig? Qua spullen maar ook voor datgene wat we leuk vinden, onze hobby’s. Zo was het voor mij belangrijk om letterlijk en figuurlijk ruimte te maken voor mijn creativiteit. We hebben een plekje gecreëerd waar ik mijn spullen kon neerzetten en ook daadwerkelijk aan de slag kon. Een plekje voor mezelf, waar ik de spullen kon laten staan zonder dat mijn gezin er last van had.

Dit hele proces van bewust bezig zijn met mezelf maar ook met ons huis, heeft me veel rust gegeven. Mijn bewustwording omtrent mezelf maar ook de bewustwording omtrent wonen is gegroeid. Wat heb ik nodig om me prettig te voelen thuis? Om daarmee bezig te zijn is zo waardevol. Want je huis is je thuis! De plek waar je tot rust komt.

Balans
Ons huis is inmiddels al weer heel wat jaren in balans maar het is en blijft een continue proces, FIJN WONEN en het daarbij horende ontspullen en organizen. Ik omschrijf het altijd als: de basis hebben we gevonden. Maar vanuit die basis is je leven, je gezin natuurlijk constant in beweging. Het is dan ook belangrijk om zo af en toe weer eens kritisch te kijken naar je spullen. Is er nog genoeg plek voor ‘alles’, waar is deze plek en van welke spullen mogen we afscheid nemen?

Waar ik vroeger als ik thuiskwam de onrust ervaarde is het nu een heerlijk gevoel van thuiskomen. Omdat de stijl helemaal eigen is en past bij ons maar ook zeker omdat we VOOR ALLES EEN PLEK gecreëerd hebben. De perfecte mix om dat heerlijke gevoel van THUISKOMEN te ervaren!

Een coach is er ook als het goed met je gaat!

Wanneer kies je voor coaching? Een vraag die me al langer bezig houdt. Ik spreek zo veel vrouwen die rondlopen met vragen, twijfels en onzekerheden. Over zichzelf, hun gezin, hun werk. Onderwerpen waar we soms met onze vriendinnen over praten maar waar we verder zelf mee blijven worstelen. We moeten zelf de oplossingen maar zien te vinden en gewoon door gaan, toch?

Maar is dat echt nodig? Moet je het allemaal alleen doen of moet het echt eerst ‘slecht’ met je gaan voordat je hulp vraagt? Ik denk van niet! Ik vind het zelfs zonde als je wacht totdat je volledig uitgeput bent geraakt en niet meer kan, niet meer weet wat je moet doen.

Ik denk dat er juist kracht schuilt in het OP TIJD om hulp vragen. Dat je inziet dat je het niet alleen hoeft te doen, maar dat je begrip en herkenning kunt vinden bij andere vrouwen. Vrouwen zoals jij en ik.

Daarom vind ik mijn vak als coach zo geweldig. Het mooiste wat er voor mij bestaat is vrouwen te ondersteunen op hun weg. Hun weg vol vragen, onzekerheden en twijfels. Een weg die ik zelf ook heb afgelegd en daarom juist zo herken. Daarin samen te delen, te praten en te inspireren.

En ja… ik weet als geen ander dat hulp vragen een enorme drempel kan zijn. Het is ook niet mijn sterkste kant. Maar ik leer 😉 En jij? Wat doe jij op de momenten dat je vastloopt? Vraag je om hulp op die momenten of heb je het idee dat je het zelf moet oplossen?

#coach #vrouwen #bewustwording #zelfbewustzijn #onzeker #twijfel #hulpvragen #gewoonjezelfzijn #wooncoaching #creatiekracht #workshops #heerlijkthuiskomen #harderwijk

Wat betekent wonen voor jou?

Welke waarde hecht jij aan je huis, aan je interieur?
Is wonen een belangrijk thema voor je?
En dan met name FIJN wonen!

Want hoe voel je je thuis?
Kom je er tot rust?
Ben je blij met de sfeer?
Is er plek voor alles en iedereen?
Of heb je juist het gevoel achter de feiten aan te lopen?
Ervaar je je huis meer als “last” maar kom je er maar niet achter waar het door komt?

Voor mij is WONEN heel belangrijk. Ik denk dat je huis een basis vormt voor jezelf en je gezin. Je huis is de plek waar je samenkomt. Waar je je vrienden en familie uitnodigt, waar je tot rust komt na een lange werkdag of juist bezig bent met je hobby’s.

Daarom vind ik het zo spijtig dat ik nog te vaak om me heen hoor dat mensen er maar niet in slagen dat ultieme woongenot te ervaren thuis. Waar komt dat toch door?

Ik denk dat het vaak een combinatie van factoren is. Factoren die, wanneer je ze wat aandacht geeft, ervoor kunnen zorgen dat je weer gaat genieten van je huis. De oplossingen liggen vaak binnen handbereik, we zien ze alleen even niet.

Het bereiken van deze oplossingen hoeft helemaal niet gepaard te gaan met grote investeringen. Het gaat er juist om je BEWUST te worden van wat je al in huis hebt. Wanneer je gaat inzoomen op je huis, op de ruimte, op het materiaalgebruik, op de vormen, op de indeling, op de hoeveelheid spullen en waar laat je deze spullen, dan kun je gaan ontdekken waar de oplossingen liggen.

Het zijn de aha momenten. Het kwartje valt, je ziet het weer. Je komt er achter dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. Dat het veel meer een kwestie van een andere focus is, een andere kijk. Een andere kijk op wonen die ik graag met je deel als wooncoach.

Wil je meer weten over mijn werk als wooncoach? Lees verder op mijn site of neem contact met me op. Ik bespreek graag met je wat de mogelijkheden zijn om jouw woonwensen in vervulling te laten gaan.

Lieve groet, Else

Gratis meedoen aan de challenge ‘Ontspullen doe je zo’

ONTSPULLEN = DE NIEUWE VOORJAARSSCHOONMAAK

Dinsdag 20 maart, de start van de (astronomische) lente. De tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Maar wat als je het dit jaar eens anders doet? Wat als je dit jaar in plaats van of ter aanvulling op de voorjaarsschoonmaak, gaat ‘ONTSPULLEN’? Aandacht schenken aan wat bewaar je, waarom en waar.

Enkele voordelen van ontspullen zijn:
~ overzicht in huis
~ geld, tijd en ruimte besparen
~ en een opgeruimd huis is vaak een hele mooie stap naar een opgeruimd hoofd.

Wil je ook de voordelen ontdekken van ontspullen? Doe dan GRATIS mee met de inspirerende mini challenge ‘ONTSPULLEN DOE JE ZO’. Start 20 maart 2018.

Wat biedt deze challenge je?
Gratis tips en inspiratie om kennis te maken met ontspullen. Dit om je bewust te laten worden van de voordelen van ontspullen. Van dinsdag 20 maart tm zaterdag 24 maart ontvang je van mij dagelijks een email met een korte inspirerende oefening passend bij het thema ‘ontspullen’. Gemiddeld ben je 15 minuten per dag bezig met deze challenge.

Doe je mee? Leuk! Aanmelden of vragen stuur een berichtje naar else@elsevanbeek.nl

Dan ontvang je van mij op 20 maart je eerste inspiratie email.
Laten we samen de lente goed beginnen!

Lieve groet,
Else